Gepubliceerd: 4 april 2019
Indiener(s): Lisa Westerveld (GL), Kirsten van den Hul (PvdA)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35042-14.html
ID: 35042-14

48,7 %
51,3 %

DENK

PVV

SP

50PLUS

SGP

CU

GL

CDA

VVD

PvdA

PvdD

D66

FVD


Nr. 14 AMENDEMENT VAN DE LEDEN WESTERVELD EN VAN DEN HUL

Ontvangen 4 april 2019

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel C, onder 4, wordt in het zesde lid na «aftreden» ingevoegd «en de wijze waarop met de diversiteit in de samenstelling van de raad rekening is gehouden,».

II

In artikel I, onderdeel E, onder 2, wordt in het zesde lid na «aftreden» ingevoegd «en de wijze waarop met de diversiteit in de samenstelling van de raad rekening is gehouden,».

III

In artikel I, onderdeel F, onder 2, wordt in het zesde lid na «aftreden» ingevoegd «en de wijze waarop met de diversiteit in de samenstelling van de raad rekening is gehouden,».

IV

In artikel I, onderdeel K, onder 4, wordt in het zesde lid na «aftreden» ingevoegd «en de wijze waarop met de diversiteit in de samenstelling van de raad rekening is gehouden,».

V

In artikel I, onderdeel P, wordt in artikel 2.99c, zevende lid, na «aftreden» ingevoegd «en de wijze waarop met de diversiteit in de samenstelling van de raad rekening is gehouden,».

Toelichting

Van oudsher moeten raden van toezicht de belangen van de samenleving behartigen. Goede belangenbehartiging en goed toezicht zullen het beste plaatsvinden in raden van toezicht met een diverse samenstelling. In het advies of voordracht aan de Minister van OCW over de benoeming van de toezichthouder bij de NPO, RPO, NOS, NTR en Ster moet in het advies in ieder geval worden ingegaan op de geschiktheid van de kandidaat, de profielschetsen, de positie van de kandidaat in het rooster van aftreden en de procedure die heeft geleid tot het advies. Dit amendement regelt dat in dit advies ook expliciet wordt ingegaan op hoe met de voorgenomen benoeming rekening is gehouden met diversiteit. Hiermee beogen de indieners dat een diverse raad van toezicht wordt gestimuleerd.

Westerveld Van den Hul