Kamerstuk 35000-VII-74

Reactie op de berichtgeving op de website van de NOS op 16 november jl. met als onderwerp ‘Topambtenaar kreeg ruim 40.000 euro voor achttien dagen Curaçao’

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2019

Gepubliceerd: 20 november 2018
Indiener(s): Kajsa Ollongren (viceminister-president , minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (D66)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-VII-74.html
ID: 35000-VII-74

Nr. 74 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 20 november 2018

Naar aanleiding van berichtgeving op de website van de NOS op 16 november jongstleden met als onderwerp «Topambtenaar kreeg ruim 40.000 euro voor achttien dagen Curaçao», bericht ik u dat het ministerie nader gaat beoordelen hoe maatwerkafspraken onderdeel kunnen worden van het Voorzieningenstelsel Uitzendingen Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Mede namens de Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties meld ik u in aanvulling hierop, ook gelet op het feit dat Kamervragen zijn aangekondigd, dat er in dat kader een beoordeling zal plaatsvinden van de feiten in deze casus. De Auditdienst Rijk (ADR) zal ik vragen een breed onderzoek te doen naar de casus, waaronder:

  • Aanbevelingen voor een kader voor eventuele maatwerkafspraken in de toekomst;

  • Beoordeling van inhoud en toepassing van het Voorzieningenstelsel Uitzendingen Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, inclusief de gemaakte maatwerkafspraken in deze casus.

Als het ADR onderzoek en mijn eigen beoordeling zijn afgerond, dan wel indien tussentijdse resultaten daartoe aanleiding geven, zal ik u terstond informeren.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, K.H. Ollongren