Gepubliceerd: 14 januari 2019
Indiener(s): Ferdinand Grapperhaus (minister justitie en veiligheid) (CDA)
Onderwerpen: criminaliteit openbare orde en veiligheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34984-7.html
ID: 34984-7
Origineel: 34984-2

Nr. 7 NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 15 januari 2019

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel I, onderdeel E, wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 6b, derde lid, wordt na «artikel 7, » ingevoegd «eerste lid, ».

B

In artikel I wordt na onderdeel O een onderdeel ingevoegd, luidende:

Oa

In artikel 41, wordt «een verlof en een Europese vuurwapenpas» vervangen door «een verlof, een Europese vuurwapenpas en een controle als bedoeld in artikel 43».

C

Artikel I, onderdeel P, komt te luiden:

P

Na artikel 42 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 43

De korpschef is de bevoegde autoriteit voor de controle, bedoeld in artikel 10 ter, eerste lid, van de Richtlijn.

D

Artikel III vervalt.

Toelichting

A

Deze wijziging is technisch van aard; bij de verwijzing naar vrees voor misbruik in artikel 7 was abusievelijk de verwijzing naar het eerste lid van dat artikel weggevallen.

B

Ten aanzien van de kosten die samenhangen met de nieuwe taak van de korpschef inzake de controle op de onbruikbaar gemaakte vuurwapens in artikel 43 van de Wet wapens en munitie is in de paragraaf over regeldruk en financiële gevolgen in de memorie van toelichting bij dit wetsvoorstel gesteld dat deze zullen uitkomen op 90 euro per controle en dat hiervoor leges ter hoogte van hetzelfde bedrag zullen worden gerekend. Per abuis is in het wetsvoorstel geen grondslag voor deze leges opgenomen. Dit wordt met deze nota van wijziging hersteld.

C

Het voorgestelde artikel 44 van de Wwm in het oorspronkelijke artikel I, onderdeel P, van het wetsvoorstel is overbodig omdat met de inwerkingtreding van de Aanpassingswet AVG1 reeds een nieuw artikel 44 in de Wwm is opgenomen.

D

De samenloopbepaling voorzag in een regeling voor het geval dit wetsvoorstel eerder of later wet zou worden dan de Aanpassingswet AVG. In verband met de inwerkingtreding van de Aanpassingswet AVG is deze samenloopbepaling reeds uitgewerkt en kan deze hierom vervallen.

De Minister van Justitie en Veiligheid, F.B.J. Grapperhaus