Gepubliceerd: 23 mei 2018
Indiener(s): Agnes Mulder (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34896-3.html
ID: 34896-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 23 mei 2018

De vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.

De vragen zijn op 27 maart 2018 voorgelegd aan de Minister van Infrastructuur en Waterstaat. Bij brief van 15 mei 2018 zijn ze door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat

beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Agnes Mulder

De adjunct-griffier van de commissie, Schuurkamp

Vraag 1

Wordt de Kamer geïnformeerd over de voortgang van de sanering?

Antwoord 1

Ja. Op 22 december is uw Kamer de ondertekende Financiële Overeenkomst Sanering Thermphos toegestuurd. Er wordt nu gewerkt aan een Samenwerkingsovereenkomst tussen het Rijk, de provincie Zeeland, Zeeland Seaports en Van Citters Beheer. In deze Samenwerkingsovereenkomst worden afspraken vastgelegd over hoe partijen willen samenwerken tijdens de sanering. Zodra deze door alle partijen is ondertekend zal deze aan de Kamer worden toegestuurd. Tevens zal de Kamer gedurende de uitvoering via de begrotingen van IenW geïnformeerd worden over de voortgang van de sanering.

Vraag 2

Kunt u meer in detail aangeven voor welke werkzaamheden de gereserveerde 27,7 miljoen euro wordt ingezet?

Antwoord 2

De bijdrage van het Rijk van € 27,7 miljoen is onderdeel van de totale financiering van het project voor de sanering van het Thermphos-terrein. Deze bijdrage is niet geoormerkt voor specifieke onderdelen van dit plan. De werkzaamheden zijn beschreven in bijlage G van het rapport van de Commissie onderzoek sanering Thermphos, welke op 23 augustus 2017 aan de Tweede Kamer is aangeboden (Kamerstuk 29 826 nr. 90).

Vraag 3

Welke gevolgen heeft de uitgave voor de sanering voor overige taken die worden verricht vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat?

Antwoord 3

De uitgaven voor de sanering van Thermphos hebben geen invloed op de uitvoering/bekostiging van de overige taken van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat omdat de benodigde middelen bij Miljoenennota 2018 zijn toegevoegd aan de begroting van IenW. Hiervoor heeft geen verschuiving van middelen op de begroting van IenW plaatsgevonden.