Gepubliceerd: 19 september 2017
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34787-4.html
ID: 34787-4

Nr. 4 NADER RAPPORT1

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 15 september 2017, aangeboden aan de Koning door de Staatssecretaris van Financiën, mede namens de Minister van Economische Zaken.

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt/uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw kabinet van 28 augustus 2017, no. 2017001328, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 11 september 2017, no. W06.17.0251/III, bied ik, mede namens de Minister van Economische Zaken, U hierbij aan.

Het kabinet is de Afdeling erkentelijk voor de voortvarendheid waarmee het advies over het bovenvermelde voorstel is uitgebracht. Het voorstel geeft de Afdeling geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen.

De redactionele opmerkingen van de Afdeling zijn verwerkt, met uitzondering van de opmerking die betrekking heeft op het in artikel V, eerste en tweede lid, en in artikel V, vierde lid, schrappen van de woorden «en diensten» respectievelijk «of de dienst» omdat ook het eerste lid (in de onderdelen a en b) uitsluitend ziet op goederen, aldus de Afdeling. Echter artikel V, eerste lid, onderdeel a, verwijst voor de toepassing van artikel V, met uitzondering van het derde lid, ook naar «rechten»».

Van de gelegenheid is gebruikgemaakt om in het voorstel van wet en de memorie van toelichting een aantal redactionele en technische verbeteringen aan te brengen.

Ik moge U, mede namens de Minister van Economische Zaken, verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Staatssecretaris van Financiën, E.D. Wiebes