Gepubliceerd: 19 september 2017
Indiener(s): Lodewijk Asscher (viceminister-president , minister sociale zaken en werkgelegenheid) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-XV-3.html
ID: 34775-XV-3

Nr. 3 NADER RAPPORT

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt/uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State).

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 19 september 2017, aangeboden aan de Koning door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Blijkens het bijgaande advies kan de Afdeling advisering van de Raad van State zich verenigen met bovenvermelde begroting.

II. Nadere wijzigingen

Inmiddels is het noodzakelijk gebleken in bovenvermelde begroting een aantal aanpassingen aan te brengen. De aanpassingen betreffen de verwerking van de MEV, de augustusbesluitvorming, besluitvorming met betrekking tot de quotumwet en enkele technische aanpassingen. De memorie van toelichting is met deze wijzigingen in overeenstemming gebracht. Het totaal van de uitgaven komt daarmee op EURO 32.090.393 (was EURO 32.234.133). Het totaal van de ontvangsten komt daarmee op EURO 1.885.541 (was EURO 1.884.541).

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher

Toelichting

De verwerking van de MEV heeft geleid tot mutaties op de artikelen 2 en 12.

De mutaties die voortvloeien uit de augustusbesluitvorming hebben betrekking op de WKB (artikel 10) en de temporisering van de afbouw van de dubbele algemene heffingskorting bijstand (artikel 2). De besluitvorming rond de quotumwet heeft geleid tot een bijstelling op artikel 2.

Technische aanpassingen zijn verwerkt op de artikelen 13 en 99.