Gepubliceerd: 15 februari 2018
Indiener(s): Mona Keijzer (staatssecretaris economische zaken) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-XIII-130.html
ID: 34775-XIII-130

Nr. 130 BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN ECONOMISCHE ZAKEN EN KLIMAAT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 februari 2018

Hierbij informeren wij uw Kamer over de gewijzigde portefeuilleverdeling tussen de Minister en de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK).

Het kabinet is inmiddels een paar maanden bezig en wij hebben ons als Minister en Staatssecretaris van EZK voor de komende periode een aantal prioriteiten gesteld. Naast de vraagstukken rond Groningen zijn dat de transities op het gebied van verduurzaming en digitalisering en de bevordering van innovatie, waaronder de in het Regeerakkoord aangekondigde hervorming van de topsectoren. In de huidige portefeuilleverdeling dreigde innovatie te weinig aandacht te krijgen. Daarom hebben we gezamenlijk besloten dat het onderwerp innovatie van de Minister over gaat naar de Staatssecretaris, met uitzondering van intellectueel eigendom. De Staatssecretaris zal tevens verantwoordelijk worden voor het ruimtevaartbeleid. Voor de overige onderwerpen op het terrein van economie en bedrijfsleven (namelijk de verantwoordelijkheden voor macro-economie, vestigingsklimaat, grote bedrijven en corporate governance) verandert de verdeling niet. We zijn van mening dat het thema innovatie, gericht op de belangrijke maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan, daarmee de aandacht krijgt die het verdient.

Bijgevoegd is het gewijzigde besluit waarin de taken van de Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat zijn vastgesteld1.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

De Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, M.C.G. Keijzer