Kamerstuk 34775-X-60

Reactie op verzoek commissie over het Interdepartementaal Beleidsonderzoek ‘Zicht op gereedheid’, over de beleidsdoorlichting Budget Internationale Veiligheid en over het rapport van het Centraal Bureau voor de Statistiek over een defensiespecifieke prijsindex

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2018

Gepubliceerd: 28 november 2017
Indiener(s): Ank Bijleveld (minister defensie) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-X-60.html
ID: 34775-X-60

Nr. 60 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 november 2017

De vaste commissie voor Defensie verzocht mij 10 november jl. om haar uiterlijk 30 november a.s. een reactie te doen toekomen op het Interdepartementaal Beleidsonderzoek «Zicht op gereedheid», de beleidsdoorlichting Budget Internationale Veiligheid en het Centraal Bureau voor de Statistiek over een defensiespecifieke prijsindex (ingezonden 10 november).

De commissie is inmiddels bekend met mijn voornemen in het eerste kwartaal van 2018 de Defensienota te presenteren, waarin de plannen voor deze kabinetsperiode nader worden uitgewerkt en toegelicht. De reacties op de betrokken drie onderzoeken hangen daar nauw mee samen en daarom heeft het mijn voorkeur u de reacties gelijktijdig met de Defensienota aan te bieden. U ontvangt dan ook de reactie op het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid «Veiligheid in een wereld van verbindingen» dat in april 2017 is uitgebracht.

De Minister van Defensie, A.Th.B. Bijleveld-Schouten