Kamerstuk 34775-VII-7

Benoeming lid Commissie toezicht financiën politieke partijen (Herdruk)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2018

Gepubliceerd: 13 oktober 2017
Indiener(s): Ronald Plasterk (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34775-VII-7.html
ID: 34775-VII-7

Nr. 7 HERDRUK1 BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 oktober 2017

In artikel 35 van de Wet financiering politieke partijen (Wfpp) is bepaald dat de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties bij de uitvoering van deze wet geadviseerd wordt door de Commissie van toezicht financiën politieke partijen (Ctfpp).

De Wfpp bepaalt dat de Ctfpp uit drie leden bestaat die voor hoogstens vier jaar benoemd worden. Leden kunnen twee keer worden herbenoemd voor eveneens hoogstens vier jaar per periode.

Per 1 november 2017 heb ik mevrouw mr. H. Neppérus voor een periode van vier jaar benoemd tot lid van de Ctfpp. Zij volgt hiermee de heer drs. E. Irrgang op die per 31 augustus jongstleden op eigen verzoek is terug getreden als lid van de Ctfpp. De heer Irrgang was sinds 1 februari 2014 lid van de Ctfpp.

Voor wat betreft de bezoldiging geldt voor de Ctfpp een vaste vergoeding op grond van het Bezoldigingsbesluit Commissie toezicht financiën politieke partijen.

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, R.H.A. Plasterk