Gepubliceerd: 13 juni 2017
Indiener(s): Jaco Geurts (CDA), Helma Lodders (VVD)
Onderwerpen: dieren landbouw
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34570-8.html
ID: 34570-8
Wijzigingen: 34570-11

Nr. 8 AMENDEMENT VAN DE LEDEN GEURTS EN LODDERS

Ontvangen 13 juni 2017

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel C, wordt in artikel 91m aan het eerste lid een volzin toegevoegd, luidende: De heffing wordt niet vastgesteld dan nadat overleg is gepleegd met de belangenorganisaties van de natuurlijke personen of rechtspersonen dan wel samenwerkingsverbanden van natuurlijke personen of rechtspersonen waarvan de heffing wordt geheven.

II

In artikel II, onderdeel C, wordt in artikel 9.25 aan het eerste lid een volzin toegevoegd, luidende: De heffing wordt niet vastgesteld dan nadat overleg is gepleegd met de belangenorganisaties die van de natuurlijke personen of rechtspersonen dan wel samenwerkingsverbanden van natuurlijke personen of rechtspersonen waarvan de heffing wordt geheven.

Toelichting

Dit amendement regelt betrokkenheid van de sector bij het vaststellen van de heffingen voor het diergezondheidsfonds. Op het moment worden sectorvertegenwoordigers heel goed betrokken bij de totstandkoming van heffingen en in zekere mate ook bij de uitgaven. De indieners zijn daar verheugd over, en beoogt dat dit in de toekomst zo blijft. De indieners zijn van mening omdat de veehouderij sectoren zelf een grote bijdrage doen voor de preventie, monitoring en bestrijding van dierziekten en daarom ook formeel hierbij inspraak zouden moeten hebben.

Geurts Lodders