Kamerstuk 34562-17

Amendement van het lid El Yassini over inkadering van artikel 3 via beleidsregels

Dossier: Voorstel van wet van de leden Kuiken, Dik-Faber en Van Eijs ter erkenning van de Nederlandse gebarentaal (Wet erkenning Nederlandse gebarentaal)

Gepubliceerd: 21 september 2020
Indiener(s): Zohair El Yassini (VVD)
Onderwerpen: cultuur cultuur en recreatie
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34562-17.html
ID: 34562-17

100,0 %
0,0 %

Krol

SP

Van Kooten-Arissen

D66

Van Haga

PVV

50PLUS

PvdA

CU

VVD

SGP

FVD

GL

CDA

PvdD

DENK


Nr. 17 AMENDEMENT VAN HET LID EL YASSINI

Ontvangen 21 september 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel 3 wordt voor de tekst de aanduiding «1.» geplaatst en wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Onze Minister stelt, in overleg met provincies, gemeenten en waterschappen en de Raad voor de rechtspraak, genoemd in artikel 84, eerste lid, van de Wet op de rechterlijke organisatie, beleidsregels vast omtrent de wijze waarop het gebruik van de Nederlandse Gebarentaal, bedoeld in het eerste lid, wordt bevorderd.

Toelichting

Ingevolge het voorgestelde artikel 3 voert de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beleid dat is gericht op het bevorderen van het gebruik van de Nederlandse Gebarentaal. Met dit amendement wordt de Minister verplicht om in overleg met de decentrale overheden en de Raad voor de Rechtspraak beleidsregels op te stellen over de wijze waarop het gebruik van de Nederlandse Gebarentaal wordt bevorderd. De beleidsregels moeten duidelijkheid bieden over wat er wel en niet kan worden gerekend tot het bevorderen van de Nederlandse Gebarentaal, niet alleen voor de rijksoverheid, maar ook voor de decentrale overheden en de rechtspraak. De beleidsregels geven duidelijke kaders bij het uitvoeren van de wet. Het is belangrijk dat duidelijk wordt hoe groot de behoefte is aan tolken NGT en dat voor de overheden en de rechtspraak inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden en kosten zijn. In de beleidsregels kunnen ook uitvoerbaarheidsaspecten worden meegenomen.

El Yassini