Kamerstuk 34550-XVII-45

Rapportage economische missies/werkbezoeken en inkomende bezoeken tweede helft 2016

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 24 februari 2017
Indiener(s): Lilianne Ploumen (minister zonder portefeuille buitenlandse zaken) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XVII-45.html
ID: 34550-XVII-45

Nr. 45 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 24 februari 2017

Hierbij ontvangt u de rapportage over de economische missies/werkbezoeken en inkomende bezoeken die plaatsvonden in de tweede helft van 20161.

De rapportage gaat in op de volgende uitgaande missies: Argentinië, China, Zuid-Korea, Iran, Australië, Nieuw-Zeeland, Indonesië, Verenigde Staten, Vietnam en Filipijnen. Daarnaast bevat de rapportage een verslag van de economische missie en marge van het inkomend staatsbezoek België.

De kamerbrief over de missie naar China van de Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (Kamerstuk 34 550 XVI, nr. 113) en de kamerbrief over de missie naar Japan van de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, (Kamerstuk 34 550 XVI, nr. 127) heeft u eerder ontvangen.

Elke economische missie uitgevoerd door RVO wordt geëvalueerd en de resultaten worden in een factsheet gepresenteerd. De evaluaties worden enkele maanden na afloop van een economische missie uitgevoerd. De factsheets in deze rapportage gaan over de economische missies die plaatsvonden in het tweede en derde kwartaal. Het betreft Duitsland, Verenigde Staten, Iran, Argentinië en Zuid-Korea2. De factsheets over het vierde kwartaal worden in de volgende rapportage opgenomen.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen