Kamerstuk 34550-XVI-139

Rapportage van de International Association of National Public Health Institutes (IANPHI) over de evaluatie bij het RIVM in 2016

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2017

Gepubliceerd: 29 mei 2017
Indiener(s): Martin van Rijn (staatssecretaris volksgezondheid, welzijn en sport) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XVI-139.html
ID: 34550-XVI-139

Nr. 139 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 mei 2017

Hierbij zend ik u ter informatie de rapportage van de International Association of National Public Health Institutes (IANPHI) over de evaluatie die zij in 2016 bij het RIVM heeft uitgevoerd1.

Op verzoek van de Directieraad van het RIVM heeft de IANPHI een evaluatie gehouden om de voortgang te beoordelen van de routekaart RIVM 2020 en de organisatieontwikkeling van het RIVM tijdens de periode 2012–2015. Het ging om een «peer-to-peer evaluatie», een vergelijking tussen public health instituten wereldwijd.

De IANPHI-evaluatiecommissie was op veel punten positief over de RIVM-organisatie. Daarnaast heeft de evaluatiecommissie een aantal aanbevelingen ter verbetering gegeven. Evenals de Directieraad van het RIVM zie ik dit als een steun in de rug voor de in 2012 (en in 2015 geactualiseerde) ingezette strategische richting. Het RIVM gaat de IANPHI aanbevelingen implementeren.

Onder zusterinstellingen van het RIVM in andere landen is veel belangstelling voor de uitkomsten van deze IANPHI evaluatie. Na het aanbieden aan uw Kamer zal het RIVM deze rapportage ook publiceren op de RIVM website.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, M.J. van Rijn