Gepubliceerd: 18 november 2016
Indiener(s): Melanie Schultz van Haegen (minister infrastructuur en waterstaat) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34550-XII-58.html
ID: 34550-XII-58

Nr. 58 BRIEF VAN DE MINISTER VAN INFRASTRUCTUUR EN MILIEU

Ter griffie van de Tweede Kamer der Staten-Generaal ontvangen op 18 november 2016.

De wens over het voorgenomen besluit nadere inlichtingen te ontvangen kan door of namens de Kamer of door ten minste dertig leden van de Kamer te kennen worden gegeven uiterlijk op 18 december 2016.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 18 november 2016

Ingevolge artikel 24a, vijfde lid, van de Comptabiliteitswet 2001 doe ik u hierbij toekomen het ontwerp van de Subsidieregeling Urban Futures Studio houdende bepalingen inzake het verstrekken van subsidie aan de Universiteit Utrecht ten behoeve van de Urban Futures Studio voor de jaren 2016 tot en met 20211. Voor de inhoud verwijs ik naar de bijbehorende toelichting2. De totstandkoming van deze regeling heb ik reeds aangekondigd in de Begroting 2017 (Bijlage Subsidies).

Met bijgevoegde conceptregeling ontstaat een formele grondslag voor de verleende anticiperende subsidiebijdrage vanuit IenM aan de gewenste ontwikkeling van de Urban Futures Studio voor de opstartperiode tot en met 2021. Het totaal beschikbare bedrag van mijn ministerie voor de Urban Futures Studio is maximaal € 1,5 mln. voor de hele periode. De Universiteit Utrecht zal ook een aanzienlijk bedrag bijdragen, te weten in totaal circa 2,5 mln. Ik zal u tussentijds verslag doen over de doeltreffendheid en de doelmatigheid van de subsidie.

Op grond van de aangehaalde bepaling zal ik deze regeling niet eerder vaststellen dan 30 dagen na de datum van toezending van het ontwerp van deze regeling aan Uw Kamer.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus