Gepubliceerd: 6 februari 2018
Indiener(s): Bruno Bruins (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (VVD)
Onderwerpen: cultuur en recreatie sport
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34543-9.html
ID: 34543-9
Origineel: 34543-2

Nr. 9 TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 7 februari 2018

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 6, tweede lid, onder c, wordt «ten behoeve van de uitvoering van tuchtrechtelijke procedures» vervangen door: ten behoeve van de uitvoering van het dopingcontroleproces.

B

In het eerste lid van artikel 13 vervalt «bij de sporter».

Toelichting

Met deze tweede nota van wijzing op het Wetsvoorstel uitvoering antidopingbeleid worden twee verbeteringen doorgevoerd.

Onderdeel A

Artikel 6, tweede lid, onder c, van het wetsvoorstel gaat over het verstrekken van persoonsgegevens aan sportorganisaties. De toevoeging «ten behoeve van de uitvoering van tuchtrechtelijke procedures» behoeft naar voortschrijdend inzicht nuancering. Bedoeld is om, als dat noodzakelijk is, gegevens aan sportorganisaties te kunnen verstrekken ten behoeve van de uitvoering van het dopingcontroleproces, bijvoorbeeld over het verlenen van medische dispensatie. In strikte zin valt dat niet onder het begrip «uitvoering van tuchtrechtelijke procedures», zodat het wenselijk is die term te vervangen door «uitvoering van het dopingcontroleproces».

Onderdeel B

Met het volgende onderdeel wordt een omissie hersteld die is ontstaan door de voorgaande nota van wijziging. (Kamerstukken II, 2017/18, 34 543, nr. 8.) Niet in het derde lid, maar in het eerste lid van artikel 13 worden de woorden «bij de sporter» geschrapt. Dit is een redactionele verbetering.

De Minister voor Medische zorg, B.J. Bruins