Kamerstuk 34391-19

Amendement van het lid Omtzigt dat regelt dat bij algemene maatregel van bestuur kan worden bepaald dat de korting op het bijtellingspercentage voor auto’s zonder CO2-uitstoot kan worden beperkt, voor zover het auto’s betreft met een datum van eerste toelating na de datum van inwerkingtreding van de algemene maatregel van bestuur

Dossier: Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet op de loonbelasting 1964, de Wet op de belasting van personenauto's en motorrijwielen 1992, de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 en de Provinciewet (Wet uitwerking Autobrief II)

Gepubliceerd: 5 april 2016
Indiener(s): Pieter Omtzigt (CDA)
Onderwerpen: belasting financiën inkomensbeleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34391-19.html
ID: 34391-19

46,7 %
53,3 %

CDA

SP

SGP

50PLUS

PVV

GrBvK

Van Vliet

GrKÖ

PvdA

GL

PvdD

VVD

Klein

Houwers

CU

D66


Nr. 19 AMENDEMENT VAN HET LID OMTZIGT

Ontvangen 5 april 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, wordt na onderdeel 7 een onderdeel ingevoegd, luidende:

7a. Aan het tweede lid worden twee volzinnen toegevoegd, luidende:

Bij algemene maatregel van bestuur kan het percentage, genoemd in de eerste volzin, onderdeel a, worden verminderd. Het ontwerp van een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in de tweede volzin wordt ten minste vier weken voordat de algemene maatregel van bestuur wordt vastgesteld, toegezonden aan de Staten-Generaal.

II

In artikel III, onderdeel A, worden aan het tweede lid twee volzinnen toegevoegd, luidende: Bij algemene maatregel van bestuur kunnen het percentage en het bedrag, genoemd in de eerste volzin, worden verminderd. Het ontwerp van een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in de tweede volzin wordt ten minste vier weken voordat de algemene maatregel van bestuur wordt vastgesteld, toegezonden aan de Staten-Generaal.

III

In artikel IV, onderdeel A, wordt na onderdeel 6 een onderdeel ingevoegd, luidende:

6a. Aan het tweede lid worden twee volzinnen toegevoegd, luidende:

Bij algemene maatregel van bestuur kan het percentage, genoemd in de eerste volzin, onderdeel a, worden verminderd. Het ontwerp van een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in de tweede volzin wordt ten minste vier weken voordat de algemene maatregel van bestuur wordt vastgesteld, toegezonden aan de Staten-Generaal.

IV

In artikel VI, onderdeel A, worden aan het tweede lid twee volzinnen toegevoegd, luidende: Bij algemene maatregel van bestuur kunnen het percentage en het bedrag, genoemd in de eerste volzin, worden verminderd. Het ontwerp van een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in de tweede volzin wordt ten minste vier weken voordat de algemene maatregel van bestuur wordt vastgesteld, toegezonden aan de Staten-Generaal.

Toelichting

Dit amendement regelt dat bij algemene maatregel van bestuur kan worden bepaald dat de korting op het bijtellingspercentage voor auto’s zonder CO2-uitstoot kan worden beperkt, voor zover het auto’s betreft met een datum van eerste toelating na de datum van inwerkingtreding van de algemene maatregel van bestuur. Tevens regelt dit amendement dat de algemene maatregel van bestuur is onderworpen aan een lichte voorhangprocedure, inhoudende dat het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur ten minste vier weken voordat de algemene maatregel van bestuur wordt vastgesteld aan de Tweede Kamer en Eerste Kamer der Staten-Generaal wordt toegezonden.

Omtzigt