Kamerstuk 34373-20

Amendement van het lid Albert de Vries dat regelt dat voor grote gezinnen, die als gevolg van het kleiner worden van het aantal huisgenoten moet verhuizen, wordt gezorgd voor vervangende woonruimte

Dossier: Wijziging van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek en enkele andere wetten in verband met het stellen van nadere huurmaatregelen tot verdere bevordering van de doorstroming op de huurmarkt (Wet doorstroming huurmarkt 2015)

Gepubliceerd: 2 februari 2016
Indiener(s): Albert de Vries (PvdA)
Onderwerpen: huisvesting huren en verhuren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34373-20.html
ID: 34373-20

98,7 %
1,3 %

GrBvK

Houwers

CDA

CU

PVV

Van Vliet

SP

50PLUS

D66

VVD

GrKÖ

Klein

SGP

GL

PvdD

PvdA


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID ALBERT DE VRIES

Ontvangen 2 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel G, wordt in onderdeel 1 «de artikelen 274c tot en met 274f» vervangen door: de artikelen 274c tot en met 274e.

Toelichting

Bij een aantal doelgroepen waarbij de verhuurder het huurcontract kan ontbinden op basis van het artikel voor dringend eigen gebruik moet de verhuurder er zeker van zijn dat er voor de huurder vervangende woonruimte is. De indiener is van mening dat het voor grote gezinnen, die vanwege het kleiner worden van het aantal huisgenoten moet verhuizen, billijk is om te zorgen dat er vervangende woonruimte is. Op deze manier worden deze gezinnen ondersteund bij het plaatsmaken voor andere grote gezinnen.

Albert de Vries