Kamerstuk 34355-27

Wijzigingen voorgesteld door de regering inzake wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met een verbeterde regeling voor het gezamenlijk verzorgen van hoger onderwijs door Nederlandse en buitenlandse instellingen voor hoger onderwijs alsmede vanwege enkele andere wijzigingen ter bevordering van de internationalisering van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (bevordering internationalisering hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek)

Dossier: Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met een verbeterde regeling voor het gezamenlijk verzorgen van hoger onderwijs door Nederlandse en buitenlandse instellingen voor hoger onderwijs alsmede vanwege enkele andere wijzigingen ter bevordering van de internationalisering van het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (bevordering internationalisering hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek)

Gepubliceerd: 23 februari 2017
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA)
Onderwerpen: hoger onderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34355-27.html
ID: 34355-27

92,0 %
8,0 %

CDA

Klein

VVD

PvdD

Houwers

GL

SGP

GrBvK

D66

Van Vliet

PvdA

SP

50PLUS

GrKÖ

PVV

CU

Monasch


Nr. 27 WIJZIGINGEN VOORGESTELD DOOR DE REGERING ONTVANGEN 23 FEBRUARI 2017

Het voorstel van wet zoals dat luidt na de daarin tot en met 23 februari 2017 aangebrachte wijzigingen (nr. 26), wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel I, onderdeel A, artikel 1.19bis, vierde lid, komt te luiden:

4. Bij of krachtens algemene maatregel van bestuur worden de gronden voor weigering of intrekking van de toestemming nader geregeld en worden nadere voorschriften vastgesteld voor het verzorgen van opleidingen in het buitenland. Daarin worden in ieder geval voorschriften vastgesteld met betrekking tot de aanwending van de rijksbijdrage voor die opleidingen en worden eisen gesteld aan de academische vrijheid aan de opleiding in het land of de landen waar de opleiding wordt verzorgd. Voorts worden bij of krachtens algemene maatregel van bestuur voorschriften vastgesteld met betrekking tot de wijze waarop de veiligheid en de rechten van studenten en personeel, voor zover zij die rechten ontlenen aan deze wet, worden gewaarborgd. Tevens kunnen voorschriften worden vastgesteld met betrekking tot het indienen van aanvragen om toestemming.

B

In artikel I, onderdeel Qa, wordt «1.19» vervangen door: 1.19bis.

C

In artikel I, onderdeel Sa, wordt «1.19» vervangen door: 1.19bis.

D

In artikel IIa wordt na «artikel 9» een zinsnede ingevoegd, luidende: van de Wet op het onderwijstoezicht.

Toelichting

Met deze wijzigingen worden de door de Kamer aangenomen amendementen nrs. 24 en 25 op een technisch juiste wijze verwerkt in het wetsvoorstel. Tevens is van de gelegenheid gebruik gemaakt om een omissie in een ander verwerkt amendement te herstellen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker