Kamerstuk 34300-XVII-61

Rapportage economische missies/werkbezoeken en inkomende bezoeken tweede helft 2015

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (XVII) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 21 maart 2016
Indiener(s): Lilianne Ploumen (minister zonder portefeuille buitenlandse zaken) (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-XVII-61.html
ID: 34300-XVII-61

Nr. 61 BRIEF VAN DE MINISTER VOOR BUITENLANDSE HANDEL EN ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 21 maart 2016

Hierbij ontvangt u de rapportage over de uitgaande economische missies / werkbezoeken die plaatsvonden in de tweede helft van 20151.

Het betreft: Liberia, Sierra Leone en Guinee, Mexico, Brazilië, Turkije, China, Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, Kazachstan, Colombia, Israël en de Palestijnse gebieden, Saoedi-Arabië en Iran.

Elke economische missie uitgevoerd door RVO wordt onder de deelnemers geëvalueerd en de resultaten worden in een factsheet gepresenteerd. De evaluaties worden enkele maanden na afloop van een economische missie uitgevoerd. De factsheets in deze rapportage gaan over de economische missies die plaatsvonden in het tweede en derde kwartaal van 2015. Het betreft Canada, India, Liberia/ Sierra Leone/ Guinee, Mexico en de Verenigde Staten2. De factsheets over de missies in het vierde kwartaal worden opgenomen in de volgende rapportage.

In deze rapportage zijn ook verslagen opgenomen van de (economische onderdelen van de) inkomende bezoeken uit Frankrijk, Rwanda, Palestijnse Gebieden, Bangladesh, Ethiopië en Oekraïne.

Van 10–13 januari vond een economische missie naar Cuba plaats, van 10–11 maart een economische missie naar Frankrijk en marge van het staatsbezoek en een economische missie naar Oekraïne van 15–17 maart. De verslagen hiervan worden in de volgende rapportage opgenomen. Voor de eerste helft van dit jaar staan missies gepland naar onder andere Iran (10–13 april, zie rapportage pagina 17) en Zuid-Duitsland (13–14 april).

Informatie over het verloop van economische missies, afkomstig van zowel de overheid als de deelnemers, is ook te vinden op Twitter: #Nlhandelsmissies.

De Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, E.M.J. Ploumen