Kamerstuk 34300-XIII-9

Amendement van de leden Gesthuizen en Smaling dat beoogt de stichting Architectuur Lokaal in staat te stellen beginnende en innovatieve architecten te ondersteunen bij (Europese) aanbestedingsprocedures en architecten en de bouwsector in contact te brengen met Europese opdrachtgevers d.m.v. een jaarlijkse bijdrage van € 150.000

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Economische Zaken (XIII) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 9 oktober 2015
Indiener(s): Sharon Gesthuizen (GL), Eric Smaling (SP)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-XIII-9.html
ID: 34300-XIII-9

42,7 %
57,3 %

PvdA

VVD

PvdD

SP

CU

Houwers

Klein

GrKÖ

Van Vliet

GL

D66

GrBvK

SGP

50PLUS

CDA

PVV


Nr. 9 AMENDEMENT VAN DE LEDEN GESTHUIZEN EN SMALING

Ontvangen 9 oktober 2015

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 12 Een sterk innovatievermogen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 150 (x € 1.000).

II

In artikel 13 Een excellent ondernemingsklimaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 150 (x € 1.000).

Toelichting

De indieners beogen met dit amendement de stichting Architectuur Lokaal in staat te stellen beginnende en innovatieve architecten te ondersteunen bij (Europese) aanbestedingsprocedures en architecten en de bouwsector in contact te brengen met Europese opdrachtgevers door middel van een jaarlijkse bijdrage van € 150.000. De bijdragen vanuit de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Infrastructuur & Milieu zijn thans ten einde gelopen terwijl bovengenoemde problematiek binnen de architectuursector nog steeds actueel is. Door deze bijdrage structureel te verankeren in de begroting van het Ministerie van Economische Zaken beogen de indieners tevens de topsector Creatieve Industrie, waar architectuur onder valt, te ondersteunen. Dekking wordt gevonden door de bijdrage aan RVO.nl voor uitvoering van de Rijksoctrooiwet met een evenredig bedrag te verminderen.

Gesthuizen Smaling