Kamerstuk 34300-VII-16

Amendement van het lid Voortman waarmee extra ondersteuning voor gemeenteraadsleden kan worden gefinancierd.

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 16 november 2015
Indiener(s): Linda Voortman (GL)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-VII-16.html
ID: 34300-VII-16

6,0 %
94,0 %

D66

PvdA

Houwers

PVV

SGP

CU

GrBvK

GrKÖ

50PLUS

PvdD

GL

CDA

SP

VVD

Klein

Van Vliet


Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID VOORTMAN

Ontvangen 16 november 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 7 Arbeidszaken overheid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 500 (x € 1.000).

II

In artikel 7 Arbeidszaken overheid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 500 (x € 1.000).

Toelichting

Door de per 1 januari 2015 naar de gemeente gedecentraliseerde taken is een grotere verantwoordelijkheid en werkdruk ontstaan voor gemeenteraadsleden om als volksvertegenwoordigers toe te zien op de correcte uitvoering van deze taken. Middels dit amendement wordt ruimte gecreëerd binnen de begroting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties waarmee extra ondersteuning voor gemeenteraadsleden kan worden gefinancierd. Hiermee kunnen per regio onafhankelijke adviseurs en deskundigen worden aangesteld waar raadsleden een beroep op kunnen doen voor verzoeken om informatie en inhoudelijke ondersteuning. De dekking voor dit amendement wordt gevonden binnen de niet-juridisch verplichte bedragen van de post «opdrachten arbeidsmarktbeleid» en, indien dit niet toereikend is, in «diverse subsidies» en «subsidies overlegstelsel» van artikel 7.

Voortman