Kamerstuk 34300-VI-96

Reactie op verzoek van de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie inzake de naleving voorwaarden voorwaardelijke invrijheidstelling Volkert van der G.

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 14 juni 2016
Indiener(s): Ard van der Steur (minister justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-VI-96.html
ID: 34300-VI-96

Nr. 96 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 juni 2016

De vaste commissie voor Veiligheid en Justitie van uw Kamer heeft mij op 17 februari jl. gevraagd een reactie te geven op een citaat van het lid Helder (PVV) uit het debat over de informatievoorziening aan de Kamer inzake Volkert van der G. (Van der G.) op 1 oktober 2015.

Bij brief van 29 september 20151 heb ik uw Kamer geïnformeerd over de inhoud van het Van der G. opgelegde mediaverbod. Zoals ik uw Kamer in mijn brief van 2 februari 20162 heb medegedeeld, heeft de Reclassering geen aanwijzingen dat de uitzending van Brandpunt Reporter van 20 september 2015 met medeweten en instemming van Van der G. tot stand is gekomen. Het openbaar ministerie is na grondige bestudering van de bevindingen van de reclassering tot het oordeel gekomen dat Van der G. de hem opgelegde voorwaarden niet heeft overtreden. Ik deel het oordeel dat Volkert van der G. zich aan de opgelegde voorwaarden heeft gehouden. De inhoud van het bedoelde citaat doet daaraan niet af.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur