Kamerstuk 34300-VI-93

Reactie op verzoek van het lid Swinkels, gedaan tijdens de Regeling van Werkzaamheden van 31 mei 2016 om een interne VenJ-nota waaruit blijkt dat het begrotingstekort bij V&J oploopt tot 1 miljard euro

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Veiligheid en Justitie (VI) voor het jaar 2016

Gepubliceerd: 14 juni 2016
Indiener(s): Ard van der Steur (minister justitie en veiligheid) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34300-VI-93.html
ID: 34300-VI-93

Nr. 93 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VEILIGHEID EN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 14 juni 2016

Tijdens de Regeling van Werkzaamheden in uw Kamer op 31 mei 2016 (Handelingen II 2015/16, nr. 89, Regeling van Werkzaamheden) heeft het lid Swinkels verzocht om een interne VenJ-nota, waaruit wordt geciteerd in de Telegraaf van 31 maart jl., aan uw Kamer toe te zenden. Uit het stuk zou een tekort op mijn begroting blijken van € 1,5 miljard. Ik merk voor de volledigheid op dat het artikel in de Telegraaf waar het lid Swinkels naar verwijst over een ander bedrag spreekt.

Ik kan geen gehoor geven aan het verzoek om het stuk aan u toe te zenden. Het document waar de Telegraaf uit citeerde betreft een presentatie aan de centrale ondernemingsraad van een uitvoeringsorganisatie binnen mijn ministerie. De presentatie bevat onder meer een interne parafrasering van een financiële inventarisatie in het voorstadium van de begrotingsvoorbereiding 2017 en geeft daarmee een beperkt beeld van de budgettaire situatie op mijn ministerie.

Zoals gebruikelijk zal de Kamer bij de komende Miljoenennota nader worden geïnformeerd over de budgettaire aangelegenheden op de VenJ-begroting en de concrete beleidsvoornemens voor 2017.

De Minister van Veiligheid en Justitie, G.A. van der Steur