Gepubliceerd: 28 september 2015
Indiener(s): Agnes Wolbert (PvdA)
Onderwerpen: belasting cultuur en recreatie financiƫn kunst
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34285-3.html
ID: 34285-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 28 september 2015

De vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden.

De vragen zijn op 24 september 2015 voorgelegd aan de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij brief van 25 september 2015 ze door de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Wolbert

De adjunct-griffier van de commissie, Boeve

1

Voldoet de huidige besteding van het museaal aankoopfonds aan de regels die gewoonlijk gehanteerd worden?

Ja, het budget van het museaal Aankoopfonds kan gebruikt worden voor (museum-)aankopen van nationaal belang. Daar is in dit geval sprake van.

2

Hoeveel geld zal er de komende vijf jaren in het museaal aankoopfonds beschikbaar zijn?

Hoeveel geld er de komende vijf jaren in het museaal aankoopfonds beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend. Na verlaging van het Aankoopfonds met € 30 miljoen resteert een bedrag van ruim € 4 miljoen. Het streven is het fonds binnen vijf jaar aan te vullen. In het jaarverslag van het Ministerie van OCW wordt de Kamer jaarlijks geïnformeerd over de stand van het Aankoopfonds.