Kamerstuk 34251-88

Verzoek om een tweede lezing van het wetsvoorstel tot wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Dossier: Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Gepubliceerd: 9 februari 2016
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-88.html
ID: 34251-88

Nr. 88 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 9 februari 2016

Op 21 januari en op 3 februari 2016 is het debat in uw Kamer gevoerd over het wetsvoorstel versterking bestuurskracht onderwijsinstellingen (Kamerstuk 34 251) (Handelingen II 2015/16, nr. 45 en Handelingen II 2015/16, nr. 50). Voorafgaand aan het debat, tijdens het debat maar ook nu nog worden ingediende amendementen vervangen door inhoudelijke of technisch gewijzigde amendementen.

Als tijdens de stemming op dinsdag 9 februari 2016, zowel over de amendementen als over het wetsvoorstel als geheel wordt gestemd, is nog niet goed te overzien wat de impact op het wetsvoorstel is van het grote aantal amendementen, en hun mogelijke overlap of onderlinge strijdigheid.

Om te voorkomen dat er onzorgvuldige wetgeving tot stand komt en achteraf via de weg van een novelle of aparte wetgeving reparatie moet plaatsvinden, verzoek ik uw Kamer, te overwegen om bij de afhandeling van dit wetsvoorstel een tweede lezing op het wetsvoorstel toe te passen.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker