Kamerstuk 34251-64

Gewijzigd amendement van het lid Grashoff ter vervanging van nr. 17 dat het instemmingsrecht van de centrale medezeggenschapsorganen over het beleid met betrekking tot het geven van een BSA en de hoogte daarvan regelt

Dossier: Wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

Gepubliceerd: 4 februari 2016
Indiener(s): Rik Grashoff (GL)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-64.html
ID: 34251-64
Origineel: 34251-17

22,7 %
77,3 %

SGP

SP

CU

GrBvK

D66

VVD

GrKÖ

Houwers

Van Vliet

Klein

PvdA

50PLUS

PvdD

CDA

PVV

GL


Nr. 64 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID GRASHOFF TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 17

Ontvangen 4 februari 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel V worden na onderdeel D twee onderdelen ingevoegd, luidende:

Da

In artikel 9.30a, tweede lid vervalt «en» aan het slot van onderdeel b en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. het te voeren beleid met betrekking tot de voortzetting van de studie, bedoeld in artikel 7.8b, eerste en tweede lid en derde lid, eerste volzin, alsmede van de nadere regels, vastgesteld op grond van artikel 7.8b, zesde lid, voor zover deze betrekking hebben op de studieresultaten.

Db

In artikel 9.33, eerste lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel f en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g door «, en» een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. het te voeren beleid met betrekking tot de voortzetting van de studie, bedoeld in artikel 7.8b, eerste en tweede lid en derde lid, eerste volzin, alsmede van de nadere regels, vastgesteld op grond van artikel 7.8b, zesde lid, voor zover deze betrekking hebben op de studieresultaten.

II

In artikel V wordt na onderdeel K1 een onderdeel ingevoegd, luidende:

K2

In artikel 10.20, eerste lid, vervalt «en» aan het slot van onderdeel h en wordt onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel i door «, en» een toegevoegd, luidende:

  • j. het te voeren beleid met betrekking tot de voortzetting van de studie, bedoeld in artikel 7.8b, eerste en tweede lid en derde lid, eerste volzin, alsmede van de nadere regels, vastgesteld op grond van artikel 7.8b, zesde lid, voor zover deze betrekking hebben op de studieresultaten.

Toelichting

Dit amendement regelt instemmingsrecht van de centrale medezeggenschapsorganen over het beleid met betrekking tot het geven van een bindend studieadvies en de hoogte van het bindend studieadvies. De indiener is van mening dat het bindend studieadvies (negatief) van invloed kan zijn op de toegankelijkheid van het hoger onderwijs, de onderwijskwaliteit en het flexibel kunnen studeren. Het is daarom van groot belang dat studenten actief worden betrokken bij deze afweging en een belangrijke stem krijgen op deze besluiten.

Grashoff