Gepubliceerd: 19 juni 2015
Indiener(s): Magda Berndsen (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34210-IIB-3.html
ID: 34210-IIB-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN VRAAG EN EEN ANTWOORD

Vastgesteld 22 juni 2015

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst houdende een vraag met het daarop gegeven antwoord.

De vraag is op 11 juni 2015 voorgelegd aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Bij brief van 19 juni 2015 is ze door de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beantwoord.

Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Berndsen-Jansen

Adjunct-griffier van de commissie, Hendrickx

Vraag 1

Omvat de geraamde 3 miljoen euro voor de vervanging van DAISY alle kosten voor het nieuwe ICT-systeem of zijn er nog mogelijk nadien te verschijnen kosten?

Antwoord:

De totale kosten voor de vervanging van DAISY zijn in de onderliggende business case geraamd op € 4 mln. Er is op dit moment geen aanleiding om te veronderstellen dat er in latere jaren meer kosten bij komen.

Bij gelegenheid van de 1e suppletoire begroting 2015 is het Rijksaandeel van de kosten (ad. € 3 mln.) reeds toegevoegd aan het artikel van de Kanselarij der Nederlandse Orden. Voor wat betreft de financiering van het restant (ad. € 1 mln.), is de inzet om in de loop van 2015 afspraken te maken met de overige gebruikers van DAISY. Bij gelegenheid van de 1e suppletoire 2016 wordt hun bijdrage technisch verwerkt in de begroting, opdat totale kosten van het project zijn gedekt.