Gepubliceerd: 13 april 2015
Indiener(s): Edith Schippers (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (VVD)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34191-4.html
ID: 34191-4

Nr. 4 NADER RAPPORT1

Het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State wordt niet openbaar gemaakt, omdat het zonder meer instemmend luidt / uitsluitend opmerkingen van redactionele aard bevat (artikel 26, vijfde lid, van de Wet op de Raad van State)

Hieronder is opgenomen het nader rapport d.d. 10 april 2015, aangeboden aan de Koning door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Blijkens de mededeling van de Directeur van Uw Kabinet van 13-03-2015, no. 2015000428, machtigde Uwe Majesteit de Afdeling advisering van de Raad van State haar advies inzake het bovenvermelde voorstel van wet rechtstreeks aan mij te doen toekomen. Dit advies, gedateerd 25 maart 2015, No. W13.15.0065/III, bied ik U hierbij aan.

Het voorstel van wet geeft de Afdeling advisering van de Raad van State geen aanleiding tot het maken van inhoudelijke opmerkingen. Aan de opmerkingen in de redactionele bijlage bij het advies is aandacht besteed; in verband daarmee is het wetsvoorstel en de toelichting op onderdelen gewijzigd. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om nog enkele andere technische onderdelen aan het wetsvoorstel toe te voegen. Het betreft het voorzien in een grondslag voor het gebruik van het burgerservicenummer in de Wet donorgegevens en kunstmatige bevruchting, een uitbreiding van het begrip «beroepsbeoefenaar» in de Geneesmiddelenwet teneinde ook personen met een tijdelijke voorschrijfbevoegdheid onder de regels over geneesmiddelenreclame te brengen, het herstel van een wetstechnische omissie die verband houdt met de op 1 maart 2015 in werking getreden wijziging van de Opiumwet en enkele kleine technische wijzigingen van de Jeugdwet ter verheldering van bepalingen die onduidelijkheid opleveren; in verband daarmee is ook de toelichting aangevuld.

Ik moge U verzoeken het hierbij gevoegde gewijzigde voorstel van wet en de gewijzigde memorie van toelichting aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal te zenden.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers