Kamerstuk 34053-22

Amendement van het lid Kuzu dat de toezichthouder verplicht om een bezoek aan een jeugdverblijf ten minste vier weken van te voren aan te kondigen

Dossier: Vaststelling van bepalingen op het gebied van jeugdverblijven (Wet op de jeugdverblijven)

Gepubliceerd: 18 juni 2015
Indiener(s): Tunahan Kuzu (GrKÖ)
Onderwerpen: jongeren sociale zekerheid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34053-22.html
ID: 34053-22

1,3 %
98,7 %

PvdD

GL

VVD

CU

SGP

SP

Van Vliet

CDA

PVV

50PLUS

PvdA

D66

GrBvK

Klein

Houwers

GrKÖ


Nr. 22 AMENDEMENT VAN HET LID KUZU

Ontvangen 18 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel 8 wordt een zin toegevoegd, luidende: De toezichthouder stelt de houder ten minste vier weken voor aanvang van het bezoek op de hoogte van de datum van het bezoek.

Toelichting

Het wetsvoorstel bevat in artikel 8 de verplichting voor de toezichthouder minimaal een bezoek per jaar af te leggen aan het jeugdverblijf. De mogelijkheid bestaat dat dit op onaangekondigde wijze geschiedt. De mogelijkheid tot onaangekondigd bezoek door de toezichthouder dient te worden uitgesloten. De indiener van het amendement beoogt hiermee de privacy en de gemoedsrust van de in de jeugdverblijven verblijvende jongeren te waarborgen. Met dit amendement wordt tevens beoogd artikel 8 van het wetsvoorstel aan te passen in lijn met artikel 11, lid 5 van de Wet op het onderwijstoezicht, door een minimale kennisgevingstermijn van vier weken in te stellen. Dit wordt wetstechnisch geregeld door het toevoegen van een zin aan artikel 8 van het wetsvoorstel.

Kuzu