Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID SIDERIUS

Ontvangen 29 januari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel F, onderdeel 1, vervalt onderdeel d.

II

In artikel I, onderdeel S, onderdeel 1, vervalt onderdeel d.

Toelichting

Dit amendement strekt ertoe dat het adviesrecht van de oudercommissie over prijswijzigingen in stand blijft. Prijswijzigingen staan over het algemeen vaak op de agenda van de oudercommissie omdat het raakt aan de toegankelijkheid van de kinderopvang, peuterspeelzaal of gastouderopvang. Bovendien is er marktwerking geïntroduceerd in de kinderopvang, waardoor de verhouding tussen kwaliteit en prijs voor veel ouders één van de factoren is bij de uiteindelijke keuze van de opvang. In tegenstelling tot het Kabinet vindt de indiener van dit amendement advisering over de consequenties van (soms forse) prijsstijgingen niet vruchteloos, maar waardevol.

Wetstechnische toelichting:

Artikel I, onderdeel F, onderdeel 1, onderdeel d, van het wetsvoorstel bevat de opdracht om artikel 1.60, eerste lid, onderdeel f, te laten vervallen. In dit onderdeel f wordt bepaald dat de ouderadviescommissie in de gelegenheid gesteld moest worden om een advies uit te brengen over elk voorgenomen besluit met betrekking tot de wijziging van de prijs van de kinderopvang.

Voor artikel I, onderdeel S, onderdeel 1, onderdeel d, geldt hetzelfde met dien verstande dat onderdeel S een wijzigingsopdracht bevat voor artikel 2.17 van de wet, dat betrekking heeft op peuterspeelzalen.

Met het amendement wordt bewerkstelligd dat de onderdelen f in artikel 1.60, eerste lid, en artikel 2.17, eerste lid, niet komen te vervallen.

Siderius