Kamerstuk 34036-62

Reactie op het verzoek van de commissie om een overzicht nog te ontvangen stukken met betrekking tot de Wet DBA

Dossier: Wijziging van enkele belastingwetten en enkele andere wetten ten behoeve van het afschaffen van de Verklaring arbeidsrelatie (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties)

Gepubliceerd: 13 april 2017
Indiener(s): Eric Wiebes (staatssecretaris financiƫn) (VVD)
Onderwerpen: belasting financiƫn inkomensbeleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34036-62.html
ID: 34036-62

Nr. 62 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 13 april 2017

De vaste commissie voor Financiën van uw Kamer heeft bij brief van 5 april 2017 het verzoek gedaan om ten behoeve van de vaststelling van de agenda voor een algemeen overleg over de uitvoerings- en handhavingsproblematiek met betrekking tot de Wet DBA op 1 juni 2017 van 10.00 tot 13.00 uur, een overzicht te sturen van alle toegezegde c.q. nog te ontvangen stukken met betrekking tot de Wet DBA. De commissie verwijst daarbij naar de Derde Voortgangsrapportage en de resultaten van het onderzoek naar de herijking van de criteria «vrije vervanging» en «gezagsverhouding». Mede namens de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid informeer ik u als volgt.

In april zal ik de derde voortgangsrapportage naar uw Kamer zenden. Wat betreft de resultaten van het onderzoek naar de herijking van de criteria «vrije vervanging» en «gezagsverhouding» merk ik op dat een ambtelijke werkgroep momenteel nog aan het rapport werkt. De inschatting is dat het rapport op korte termijn aan de informateur zal worden aangeboden opdat het – zoals reeds tijdens het debat over de uitwerking van de Wet DBA op 8 december 2016 is gemeld (Handelingen II 2016/17, nr. 33, items 41 en 45) – in de onderhandelingen ten behoeve van de formatie kan worden gebruikt. Zoals toegezegd door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in hetzelfde debat zal het rapport dan ook naar uw Kamer worden gezonden.

De Staatssecretaris van Financiën, E.D. Wiebes