Kamerstuk 34024-12

Amendement van het lid Schouten dat beoogt te voorkomen dat aantasting van de UPD als enige optie overblijft, wanneer tekorten op de bedrijfsvoering plaatsvinden.

Dossier: Wijziging van de Postwet 2009 tot modernisering en flexibilisering van de universele postdienstverlening (modernisering UPD)

Gepubliceerd: 21 januari 2015
Indiener(s): Carola Schouten (CU)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34024-12.html
ID: 34024-12

28,7 %
71,3 %

PVV

SP

Van Vliet

Klein

GL

SGP

PvdA

CU

GrKÖ

CDA

VVD

PvdD

GrBvK

D66

50PLUS


Nr. 12 AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUTEN

Ontvangen 21 januari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel C, wordt als volgt gewijzigd:

1. De aanhef komt te luiden: In artikel 15 komt het vijfde lid te luiden:.

2. Onderdeel a vervalt.

3. In onderdeel b vervalt: b. Het vijfde lid komt te luiden:.

II

Artikel I, onderdeel L, vervalt.

III

In artikel I, onderdeel O, wordt in artikel 49, eerste lid, na «28,» ingevoegd: 31, vierde lid,.

Toelichting

Dit amendement regelt dat het vervallen van paragraaf 4.7 van de Postwet 2009 (artikel I, onderdeel L), zoals voorgesteld in het wetsvoorstel, geen doorgang vindt. Dit betekent dat de artikelen 30 en 31 van de Postwet blijven bestaan. In de artikelen 30 en 31 van de Postwet is een systematiek neergelegd waarin alle postvervoerbedrijven, inclusief de verlener van de universele postdienst, dienen mee te betalen aan eventuele nettokosten op de UPD. Dit amendement zorgt ervoor dat deze systematiek in stand blijft.

Met dit amendement wordt voorkomen dat aantasting van de UPD als enige optie overblijft, wanneer tekorten op de bedrijfsvoering plaatsvinden. Voorkomen moet worden dat door prijsstijgingen of terugdringing van het voorzieningenniveau feitelijk niet meer van een UPD kan worden gesproken. Wanneer de UPD niet langer op rendabele wijze mogelijk is, moet de omslag van de kosten van de UPD over de postbedrijven een mogelijkheid blijven.

Schouten