Kamerstuk 34000-XVI-117

Wijziging van de reisagenda in september van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (XVI) voor het jaar 2015

Gepubliceerd: 31 augustus 2015
Indiener(s): Edith Schippers (minister volksgezondheid, welzijn en sport) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34000-XVI-117.html
ID: 34000-XVI-117

Nr. 117 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 31 augustus 2015

In mijn brief d.d. 16 juni jl. informeerde ik u over mijn reisagenda voor de tweede helft van 2015. Mijn voorgenomen reis aan Oman en Seoul van 3–11 september is gewijzigd. Het bezoek aan Oman is afgezegd. De Omaanse autoriteiten hebben besloten de aangekondigde Antimicrobiële Resistentie (AMR) conferentie naar 2–3 november te verplaatsen. Aangezien deze data vlak voor de mondelinge begrotingsbehandeling van VWS vallen, zal ik deze conferentie niet bijwonen.

Zoals gepland zal ik wel deelnemen aan de ministeriële bijeenkomst over de Global Health Security Agenda (GHSA) in Seoul van 4–9 september. Een bijeenkomst over infectieziektenbestrijding en de manier waarop snel gereageerd kan worden op uitbraken, nu de risico’s op de verspreiding van ziektes door steeds drukker internationaal verkeer alleen maar zijn toegenomen. Ook zal ik daar met een aantal collega’s spreken over internationale samenwerking op het gebied van AMR. Verder gaat het op de top over de toegenomen weerstand van bacteriën tegen geneesmiddelen en de aanpak van bioterrorisme en bacteriële oorlogsvoering.

Aansluitend zal ik doorreizen naar Dalian in China om de Annual Meeting of the New Champions van het World Economic Forum (WEF) van 10–11 september bij te wonen. Ik ben door het WEF uitgenodigd om met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de wetenschap en overheid uit alle werelddelen te spreken over sociale en economische trends en innovatieve ideeën voor nieuwe economische groei en ontwikkeling. Ik wil daar vooral ingaan op de ontwikkelingen van nieuwe geneesmiddelen en de hoge kosten die deze met zich meebrengen.

Na terugkomst zal ik u informeren over deze reis.

De Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E.I. Schippers