Kamerstuk 33996-34

Amendement van de leden Bisschop en Van der Staaij over het opnemen van een expliciete minimumtermijn voor de vrijwillige inschrijving in het register

Dossier: Wijziging van de Wet op de kansspelen, de Wet op de kansspelbelasting en enkele andere wetten in verband met het organiseren van kansspelen op afstand

Gepubliceerd: 23 juni 2016
Indiener(s): Roelof Bisschop (SGP), Kees van der Staaij (SGP)
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33996-34.html
ID: 33996-34

15,3 %
83,3 %

VVD

GrBvK

CDA

PVV

Houwers

GL

CU

SP

D66

GrKÖ

Van Vliet

SGP

PvdD

50PLUS

Klein

PvdA


Nr. 34 AMENDEMENT VAN DE LEDEN BISSCHOP EN VAN DER STAAIJ

Ontvangen 23 juni 2016

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel V, artikel 33h, tweede lid, onderdeel a, wordt «tijdelijk» vervangen door: voor de duur van een periode van ten minste zes maanden.

II

In artikel I, onderdeel V, artikel 33h, zesde lid, laatste volzin komt te luiden: De inschrijving wordt niet doorgehaald indien sedert de inschrijving nog geen zes maanden zijn verstreken en, indien het een vrijwillige inschrijving als bedoeld in het tweede lid, onder a betreft, nog geen maand is verstreken na het indienen van het verzoek en deze persoon zijn verzoek gedurende deze periode niet heeft ingetrokken.

Toelichting

Vrijwillige uitsluiting van deelname aan kansspelen is een effectieve vorm van het tegengaan van kansspelverslaving. In het wetsvoorstel opent de regering deze mogelijkheid om zich vrijwillig in te schrijven in het Centraal register uitsluiting kansspelen Het wetsvoorstel maakt het echter ook mogelijk om na verloop van zes maanden deze inschrijving in het register weer ongedaan te maken. De indiener is van mening dat deze uitschrijving niet te eenvoudig mogelijk moet zijn. Niet voor niets heeft betrokkene zich immers weloverwogen voor langere tijd dan zes maanden ingeschreven. Deze langere periode blijft het uitgangspunt. Een verzoek tot doorhaling treedt niet eerder in werking dan na verloop van een maand na indiening van het verzoek. Dit voorkomt dat uitschrijving uit het register in een opwelling gebeurt.

Bisschop Van der Staaij