Gepubliceerd: 19 september 2014
Indiener(s): Jetta Klijnsma (staatssecretaris sociale zaken en werkgelegenheid) (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33981-5.html
ID: 33981-5

Nr. 5 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 september 2014

Hierbij bied ik u ter informatie aan de lagere regelgeving behorende bij de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten1. Het gaat om het Ontwerpbesluit tot wijziging van enkele maatregelen van bestuur in verband met de uitvoering van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten en de bijbehorende ministeriële regeling.

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in haar brief van 17 september jongstleden om deze stukken gevraagd. Ook heeft zij gevraagd of de uitvoeringstoetsen van o.a. UWV met betrekking tot de lagere regelgeving beschikbaar zijn voorafgaand aan de behandeling van de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.

Conform het verzoek van de commissie bied ik u ook de uitvoeringsadviezen van UWV en andere betrokken organisaties aan2. De inhoud van deze adviezen en de reactie op de adviezen zijn in de toelichting op het Besluit opgenomen.

Met deze stukken en het Wetsvoorstel zelf dat u al eerder heeft ontvangen, heeft u een compleet beeld van de wet- en regelgeving voor de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma