Kamerstuk 33972-21

Amendement van het lid Ulenbelt dat regelt dat de beleidsregel die De Nederlandse Bank onder het huidige FTK toepast, en die vereist dat de premie in een situatie van dekkingstekort van een fonds moet bijdragen aan herstel van de dekkingsgraad, in het nieuwe FTK wordt opgenomen

Dossier: Wijziging van de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet in verband met aanpassing van het financieel toetsingskader voor pensioenfondsen (Wet aanpassing financieel toetsingskader)

Gepubliceerd: 13 oktober 2014
Indiener(s): Paul Ulenbelt (SP)
Onderwerpen: ouderen sociale zekerheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33972-21.html
ID: 33972-21
Wijzigingen: 33972-50

Nr. 21 AMENDEMENT VAN HET LID ULENBELT

Ontvangen 13 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel K, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel 1 komt te luiden:

1. In het eerste lid vervalt in onderdeel c «en», wordt in onderdeel d «artikel 137, onderdeel a, b of d» vervangen door «artikel 137, derde lid, onderdeel a, b of d;» en wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. de opslag die nodig is voor het bij de aangroei van de pensioenverplichtingen behorende minimaal vereist eigen vermogen als bedoeld in artikel 131.

2. In het tweede onderdeel wordt aan het tweede lid, toegevoegd: , tenzij het pensioenfonds gezien de beleidsdekkingsgraad niet voldoet aan de bij of krachtens artikel 131 gestelde eisen ten aanzien van het minimaal vereist eigen vermogen.

II

Artikel II, onderdeel I, wordt als volgt gewijzigd:

1. Onderdeel 1 komt te luiden:

1. In het eerste lid vervalt in onderdeel c «en», wordt in onderdeel d «artikel 132, onderdeel a, b of d» vervangen door «artikel 132, derde lid, onderdeel a, b of d», wordt de punt aan het slot van onderdeel d vervangen door een puntkomma en wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • e. de opslag die nodig is voor het bij de aangroei van de pensioenverplichtingen behorende minimaal vereist eigen vermogen als bedoeld in artikel 126.

2. In het tweede onderdeel wordt aan het tweede lid, toegevoegd: , tenzij het beroepspensioenfonds gezien de beleidsdekkingsgraad niet voldoet aan de bij of krachtens artikel 126 gestelde eisen ten aanzien van het minimaal vereist eigen vermogen.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de beleidsregel die De Nederlandsche Bank onder het huidige FTK toepast, en die vereist dat de premie in een situatie van dekkingstekort van een fonds moet bijdragen aan herstel van de dekkingsgraad, in het nieuwe FTK wordt opgenomen.

Daartoe worden artikel 128 van de Pensioenwet en artikel 123 van de Wet verplichte beroepspensioenregeling aangepast.

Ulenbelt