Kamerstuk 33964-8

Amendement van het lid Klaver dat regelt dat financiële ondernemingen verplicht worden in het jaarverslag en, indien van toepassing, op hun website te vermelden wat de verhouding is tussen de hoogst betaalde en de laagst betaalde werknemer

Dossier: Wijziging van de Wet op het financieel toezicht houdende regels met betrekking tot het beloningsbeleid van financiële ondernemingen (Wet beloningsbeleid financiële ondernemingen)

Gepubliceerd: 2 oktober 2014
Indiener(s): Jesse Klaver (GL)
Onderwerpen: financieel toezicht financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33964-8.html
ID: 33964-8

18,0 %
82,0 %

CDA

50PLUS/Baay-Timmerman

VVD

GL

SP

PvdD

CU

GrBvK

Van Vliet

50PLUS/Klein

SGP

D66

PvdA

PVV


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID KLAVER

Ontvangen 2 oktober 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, wordt in artikel 1:120, tweede lid, na onderdeel c een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • ca. de verhouding tussen de hoogste en de laagste beloning op jaarbasis van natuurlijke personen die werkzaam zijn onder haar verantwoordelijkheid, waarbij onder beloning de som van de vaste beloning en variabele beloning op jaarbasis wordt verstaan;.

Toelichting

Dit amendement regelt dat financiële ondernemingen verplicht worden in het jaarverslag en, indien van toepassing, op hun website te vermelden wat de verhouding is tussen de hoogst betaalde en de laagst betaalde werknemer.

Specifiek wordt geregeld dat de financiële onderneming bij het opstellen van de beschrijving van haar beloningsbeleid, ook ingaat op de verhouding tussen de hoogste en de laagste beloning op jaarbasis van natuurlijke personen die bij haar werkzaam zijn. Onder «beloning» wordt in dezen zowel de vaste beloning als de variabele beloning verstaan, wat betekent dat de vergelijking van beloningen plaatsvindt op basis van de totale beloning (de vaste beloning plus de variabele beloning).

Zodoende beoogt dit amendement een aanvulling op de publicatieverplichtingen zoals opgenomen in het wetsvoorstel.

Klaver