Kamerstuk 33948-8

Amendement van het lid Van Meenen dat regelt dat de zorgplicht voor doelmatigheid en arbeidsmarktperspectief ook geldt voor niet-bekostigde diploma-erkende opleidingen

Dossier: Wijziging van onder meer de Wet educatie en beroepsonderwijs in verband met het bevorderen van een arbeidsmarktrelevant en doelmatig opleidingenaanbod in het beroepsonderwijs (macrodoelmatigheid in het beroepsonderwijs)

Gepubliceerd: 12 december 2014
Indiener(s): Paul van Meenen (D66)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33948-8.html
ID: 33948-8

Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VAN MEENEN

Ontvangen 12 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, wordt de zinsnede «wordt na onderdeel a een onderdeel ingevoegde, luidende:» vervangen door: worden na onderdeel a twee onderdelen ingevoegd, luidende:

  • a01. het arbeidsmarktperspectief en de doelmatige verzorging van een beroepsopleiding, bedoeld in artikel 6.1.3, eerste, derde en vierde lid, met dien verstande dat de verantwoording wordt afgelegd in het verslag, bedoeld in het derde lid,.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de zorgplicht voor doelmatigheid en arbeidsmarktperspectief geldt voor alle opleidingen, dus ook voor niet-bekostigde diploma-erkende opleidingen. Ten eerste omdat ook niet-bekostigde diploma-erkende opleidingen moeten opleiden voor de arbeidsmarkt. Ten tweede omdat hiermee wordt voorkomen dat doelmatige spreiding van bekostigde diploma-erkende opleidingen wordt tegengewerkt door de spreiding van niet-bekostigde diploma-erkende opleidingen. Op die manier vindt er dus een doelmatige spreiding plaats van alle diploma-erkende opleidingen.

Van Meenen