Kamerstuk 33834-9

Amendement van het lid Van Veldhoven dat de NEa de taak geeft van de registratie en openbaarmaking van de prijs van HBE’s en het volume van de handel in HBE’s

Dossier: Wijziging van de Wet milieubeheer (jaarverplichting hernieuwbare energie vervoer, hernieuwbare brandstofeenheden en elektronisch register hernieuwbare energie vervoer)


26,7 %
73,3 %

50PLUS/Klein

GL

GrBvK

D66

SP

CDA

VVD

CU

PvdD

Van Vliet

PvdA

50PLUS/Baay-Timmerman

PVV

SGP


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 20 mei 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel C, wordt artikel 9.7.4.7 als volgt gewijzigd:

1. Onder vernummering van het tweede lid tot vierde lid worden twee leden ingevoegd, luidende:

  • 2. Het bestuur van de emissieautoriteit publiceert gegevens over de prijs van een hernieuwbare brandstofeenheid en de omvang van de handel in hernieuwbare brandstofeenheden.

  • 3. Ten behoeve van de publicatie van de prijs, bedoeld in het tweede lid, verstrekken de rekeninghouders gegevens over de prijs van hernieuwbare brandstofeenheden aan het bestuur van de emissieautoriteit.

2. In het vierde lid (nieuw) wordt na «het eerste lid» ingevoegd: en het publiceren van de gegevens, bedoeld in het tweede lid, en het verstrekken van de gegevens, bedoeld in het derde lid,.

Toelichting

De vereenvoudiging van de registratieplicht brengt het risico met zich mee dat de markt voor biobrandstoffen en de markt voor HBE’s minder transparant zullen worden. Registratie en openbaarmaking van de prijs van HBE’s en het volume van de handel in HBE’s is één van de manieren om de transparantie over deze markt te vergroten. Het is daarom van belang dat registratie en openbaarmaking van de prijs van HBE’s en het volume van de handel in HBE’s gegarandeerd is. Met dit amendement wordt dit daarom als taak aan de Nederlandse Emissieautoriteit toebedeeld. De vereisten aan registratie en openbaarmaking kunnen worden vastgesteld bij AmvB.

Van Veldhoven