Kamerstuk 33791-10

Amendement van de leden Rutte en Van Vliet over het mogelijk maken van maatregelen naast of in plaats van het rookverbod om blootstelling aan tabaksrook tegen te gaan.

Dossier: Verduidelijking van de rookverboden in de Tabakswet, met inbegrip van een algemeen rookverbod in de horeca


38,7 %
61,3 %

PVV

Van Vliet

PvdD

CDA

50PLUS/Klein

SP

GrBvK

VVD

CU

SGP

GL

D66

PvdA

50PLUS/Baay-Timmerman


Nr. 10 AMENDEMENT VAN DE LEDEN RUTTE EN VAN VLIET

Ontvangen 25 juni 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, wordt in artikel 10, na het tweede lid, een lid ingevoegd, luidende:

  • 2a. Bij de algemene maatregel van bestuur, bedoeld in het tweede lid, kan tevens worden bepaald dat naast of in de plaats van het rookverbod zodanige maatregelen worden getroffen of kunnen worden getroffen dat blootstelling aan tabaksrook wordt voorkomen.

Toelichting

Dit amendement regelt dat bij algemene maatregel van bestuur kan worden bepaald dat er naast of in de plaats van het rookverbod zodanige andere maatregelen worden getroffen dat blootstelling aan tabaksrook wordt voorkomen. Hiermee wordt de nota van wijziging (Kamerstukken II 2013/14, 33 791, nr. 6) op dit punt teruggedraaid.

De uitzonderingsmogelijkheid waarmee andere maatregelen getroffen kunnen worden waarmee blootstelling aan tabaksrook kan worden voorkomen was voor indieners een welkom onderdeel van het wetsvoorstel. Dit bood perspectief voor horecaondernemers, een prikkel voor ondernemers om nieuwe technieken te ontwikkelen, en maakte de wet toekomstbestendig.

Rutte Van Vliet