Kamerstuk 33752-64

Gewijzigd amendement van het lid Van Ojik ter vervanging van nr. 37 dat regelt dat een voorwaarde voor toepassing van het voorgestelde verlaagde energiebelastingtarief voor lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit wordt aangepast

Dossier: Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2014)

Gepubliceerd: 18 november 2013
Indiener(s): Bram van Ojik (GL)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33752-64.html
ID: 33752-64
Origineel: 33752-37

24,0 %
76,0 %

PvdA

SGP

PVV

SP

D66

Bontes

CU

GL

50PLUS

CDA

VVD

PvdD


Nr. 64 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN OJIK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 37

Ontvangen 18 november 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel XXIII wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL XXIII0A

In artikel XXIII, onderdeel B, vervalt in artikel 59a, derde lid, op bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip de tweede volzin.

Toelichting

Met dit amendement wordt een voorwaarde voor toepassing van het voorgestelde verlaagde energiebelastingtarief voor lokaal duurzaam opgewekte elektriciteit aangepast. De voorwaarde dat, behoudens bij ministeriële regeling te bepalen uitzonderingen, coöperaties waarvan één of meer leden ondernemer zijn in de zin van artikel 7 van de Wet op de omzetbelasting 1968, niet voor aanwijzing in aanmerking komen, komt op bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip te vervallen. Coöperaties kunnen door deze wijziging niet meer van de regeling worden uitgesloten, uitsluitend omdat ook kleine ondernemers, zoals zzp’ers of eenmanszaken, lid van de coöperatie zijn. Het amendement heeft naar verwachting geen noemenswaardige budgettaire gevolgen.

Omdat de regeling met het voorgaande in beginsel wordt uitgebreid tot ondernemers, kan sprake zijn van staatssteunaspecten waardoor de regeling ter goedkeuring aan de Europese Commissie moet worden voorgelegd voordat deze in werking kan treden. Daarom treedt deze aanpassing in werking op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip. Hierdoor zal invoering van de regeling voor andere gebruikers niet vertraagd worden.

Van Ojik