Kamerstuk 33750-X-65

Reactie op toezeggingen over oa de BTW-compensatie(nr. 67) en de doorlopende toezegging over rapportering in de begroting m.b.t. personeelsrapportages (nr. 17)

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 23 juni 2014
Indiener(s): Jeanine Hennis-Plasschaert (minister defensie) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-X-65.html
ID: 33750-X-65

Nr. 65 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 23 juni 2014

Op 6 juni jl. heeft de vaste commissie voor Defensie (VCD) mij verzocht de Kamer nader te informeren over twee toezeggingen uit het overzicht openstaande toezeggingen.

Met betrekking tot toezegging nummer 67 over BTW-compensatie bij de uitbesteding van cateringdiensten geldt dat een besluit hierover pas kan worden genomen als de definitieve business case beschikbaar is, die is gebaseerd op de beste biedingen van de markt. Ik verwacht dat dit in het eerste kwartaal van 2015 het geval is. Vervolgens zal ik u daarover nader informeren (april 2015).

Met betrekking tot de vragen over de doorlopende toezegging nummer 17 over rapportering in de begroting en het jaarverslag aan de hand van concrete personeelscijfers geldt het volgende. Ik constateer een overlap tussen deze toezegging en de halfjaarlijkse personeelsrapportage, zoals die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Ik streef ernaar overlap van rapportages zoveel mogelijk te voorkomen. Ik acht het dan ook niet zinvol zowel in de begroting en het jaarverslag als in de halfjaarlijkse personeelsrapportages te rapporteren over concrete personeelscijfers. Wat betreft uw verzoek de Kamer schriftelijk te informeren over de stand van zaken bij het jaarverslag over 2013, verwijs ik u naar de Personeelsrapportage van 20 mei jl. (Kamerstuk 33 763, nr. 43).

Ten slotte zal ik, zoals verzocht, alle nieuwe doorlopende toezeggingen opnemen in de eerstvolgende herziene versie van het periodieke rapportage-overzicht. Ook zal ik in toekomstige overzichten van openstaande toezeggingen bij alle toezeggingen concrete data (maand) aangeven wanneer afdoening wordt verwacht.

De Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert