Kamerstuk 33750-X-44

Uitvoering van de motie van de leden Günal-Gezer en Eijsink over geschikte kades voor het afmeren van het bevoorradingsschip JSS

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Defensie (X) voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 5 maart 2014
Indiener(s): Jeanine Hennis-Plasschaert (minister defensie) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-X-44.html
ID: 33750-X-44

Nr. 44 BRIEF VAN DE MINISTER VAN DEFENSIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 5 maart 2014

Op 24 februari jl. heeft de vaste commissie voor Defensie mij schriftelijk gevraagd naar de stand van zaken bij de uitvoering van de motie Günal-Gezer/Eijsink (Kamerstuk 33 750 X, nr. 23 van 14 november 2013). In deze motie verzoekt de Kamer de regering een overzicht te geven van de militaire en civiele kades in Nederland die geschikt zijn om het Joint Support Ship (JSS) met zijn lengte van bijna 205 meter te laten afmeren en behandelen met een overzicht van de daarbij behorende (meer-)kosten.

Het JSS kan in Den Helder aan een bestaande kade worden afgemeerd en beladen voor de primaire taak, namelijk bevoorrading op zee. Het schip kan daar worden beladen met onder meer brandstof, reservedelen, munitie en voeding. Alleen wanneer het schip wordt ingezet als strategisch transportschip en moet worden beladen met bijvoorbeeld voertuigen en containers, kan het nodig zijn hiervoor uit te wijken naar een andere haven met meer geschikte faciliteiten. Met het oog op de verwachte internationale samenwerking als strategisch transportschip, zal dit vaak in het buitenland zijn. In Nederland zijn er vijf havens die beschikken over één of meer kades die geschikt zijn voor het afmeren en behandelen van het JSS in deze taakstelling, namelijk Eemshaven, IJmuiden, Amsterdam, Rotterdam en Vlissingen. Een zesde geschikte haven bevindt zich vlak over de grens, te weten in Zeebrugge.

De kosten van liggelden, opslag en belading in de genoemde civiele havens buiten Den Helder zijn afhankelijk van de verblijfsduur en de omvang en samenstelling van de lading. Op basis van de bestaande raamcontracten van de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie (DVVO) met Eemshaven en Vlissingen en het laadvermogen van het JSS, geldt een prijsindicatie van € 50.000 tot € 100.000 voor een enkele belading. Uitgaande van gemiddeld twee keer per jaar beladen of ontladen in Nederland, zullen de jaarlijkse kosten maximaal € 200.000 bedragen.

In Nederland zijn er derhalve voldoende mogelijkheden om het JSS tegen beperkte kosten af te meren en te beladen of ontladen. Van beperkingen voor de inzetbaarheid is geen sprake.

De Minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert