Kamerstuk 33750-IV-23

Reactie op het verloop en de uitkomsten van het debat op 16 december 2013 in de Staten van Curaçao inzake de positie van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in Nederland

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van Koninkrijksrelaties (IV) voor het jaar 2014

Gepubliceerd: 10 januari 2014
Indiener(s): Mark Rutte (minister-president , minister algemene zaken) (VVD)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-IV-23.html
ID: 33750-IV-23

Nr. 23 BRIEF VAN DE MINISTER PRESIDENT, MINISTER VAN ALGEMENE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 10 januari 2014

Op 18 december vorig jaar verzocht u een reactie op het verloop en de uitkomsten van het debat op 16 december vorig jaar in de Staten van Curacao inzake de positie van de Gevolmachtigde Minister van Curacao in Nederland.

Het is niet aan de minister-president, minister van Algemene Zaken om in zijn hoedanigheid van voorzitter van de ministerraad of voorzitter van de raad van ministers van het Koninkrijk de procedures van sollicitatie en benoeming voor functies in andere landen dan Nederland te beoordelen. Hetzelfde geldt voor de beoordeling van het verloop en de uitkomsten van een debat hierover door de volksvertegenwoordiging in een van de andere landen.

Het Statuut voor het Koninkrijk bepaalt dat de Gevolmachtigde Minister van Curacao wordt benoemd door de regering van Curacao. De Staten van Curacao controleren de besluiten van de regering van Curacao. Deze controle is verricht door het verloop en de uitkomst van het debat in de Staten van Curacao op 16 december 2013.

De Minister-President, Minister van Algemene Zaken, M. Rutte