Gepubliceerd: 22 december 2014
Indiener(s): Gerard Schouw (D66)
Onderwerpen: bestuur organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33727-9.html
ID: 33727-9

Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUW

Ontvangen 22 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel II wordt artikel 22h als volgt gewijzigd:

1. De definitiebeschrijving van mediation komt te luiden:

een proces dat plaatsvindt krachtens een schriftelijke overeenkomst van opdracht waarbij een van partijen onafhankelijke, onpartijdige persoon opdracht is gegeven om partijen bij die overeenkomst bij te staan in een proces waarin zij op basis van vrijwilligheid, in vertrouwelijkheid, vrijblijvend zullen proberen een kwestie die hen verdeeld houdt op te lossen, terwijl zij, behoudens andere afspraken daarover, over de bevoegdheid beschikken om ter zake zelf beslissingen te nemen;.

2. Aan de alfabetische rangschikking worden een definitie en een definitiebepaling toegevoegd, luidende:

mediationovereenkomst:

de overeenkomst van opdracht waarbij een mediator zich jegens ten minste twee andere partijen verbindt om tegen loon voor hen in een mediation op te treden als mediator;.

Toelichting

Dit amendement wijzigt de Wet bevordering van mediation in het bestuursrecht in samenhang met de wijzigingen in de Wet registermediator (33 722), zoals deze in de amendementen nr. 9 tot en met 13 zijn opgenomen. Voor een toelichting op deze definities wordt dan ook verwezen naar de toelichting op de in amendement nr. 9 voorgestelde definities.

Wetstechnisch is dit amendement vormgegeven door in het voorgestelde artikel 22h van de Algemene wet rijksbelastingen de definitieomschrijvingen van mediation en mediationovereenkomst aan te passen.

Schouw