Kamerstuk 33683-12

Amendement van het lid Van Gerven dat regelt dat een verzekeringnemer het CVZ-regime ook verlaat wanneer er beslag is gelegd op inkomen of zorgtoeslag door de zorgverzekeraar

Dossier: Wijziging van de Zorgverzekeringswet en de Invoerings- en aanpassingswet Zorgverzekeringswet in verband met verbetering van de maatregelen bij niet-betalen van de premie en de bestuursrechtelijke premie en enkele andere wijzigingen (verbetering wanbetalersmaatregelen)

Gepubliceerd: 4 maart 2014
Indiener(s): Henk van Gerven
Onderwerpen: verzekeringen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33683-12.html
ID: 33683-12

Nr. 12 AMENDEMENT VAN HET LID VAN GERVEN

Ontvangen 4 maart 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel D, wordt artikel 18d, tweede lid, als volgt gewijzigd:

1. Aan het slot van onderdeel c vervalt «of».

2. Na onderdeel c wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • ca. de zorgverzekeraar beslag heeft gelegd op in de Wet op de loonbelasting 1964 bedoeld loon van de verzekeringnemer of, indien de verzekeringnemer tevens de verzekerde is, op een zorgtoeslag als bedoeld in de Wet op de zorgtoeslag waar hij als verzekerde recht op heeft, of.

3. In het derde lid wordt «een situatie als bedoeld in onderdeel a, b of c van dat lid» vervangen door: een situatie als bedoeld in onderdeel a, b, c of ca van dat lid.

Toelichting

Indiener stelt in dit amendement voor dat de verzekeringnemer niet alleen terugkeert uit het CVZ-regime wanneer deze een betalingsregeling heeft getroffen met de zorgverzekeraar, maar ook wanneer er beslag is gelegd op inkomen of zorgtoeslag door de zorgverzekeraar. Op die manier zal de bestuursrechtelijke premie ook voor deze groep komen te vervallen. Dat zorgt ervoor dat er ook voor deze groep ruimte ontstaat om echt van de schulden af te komen in plaats in een uitzichtloze schuldensituatie te blijven doordat een extra opslag bovenop de zorgpremie moet worden betaald.

Van Gerven