Kamerstuk 33553-15

Ontwerpbesluit houdende de inschrijfvergoeding en retributies voor het handelsregister

Dossier: Regels omtrent de Kamer van Koophandel (Wet op de Kamer van Koophandel)

Gepubliceerd: 19 november 2013
Indiener(s): Henk Kamp (minister economische zaken) (VVD)
Onderwerpen: economie organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33553-15.html
ID: 33553-15

Nr. 15 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN

Ontvangen ter Griffie op 20 november 2013.

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur is aan de Kamer overgelegd tot en met 18 december 2013

De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan niet eerder worden gedaan dan op 19 december 2013.

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 19 november 2013

Hierbij zend ik u een ontwerpbesluit houdende de inschrijfvergoeding en retributies voor het handelsregister (Financieel besluit handelsregister 2014)1. Voor de inhoud van het ontwerpbesluit verwijs ik u naar de nota van toelichting.

De voorlegging geschiedt ter uitvoering van de voorhangprocedure die is opgenomen in artikel 51, onderdeel P, van het voorstel van de Wet op de Kamer van Koophandel dat op 12 november is aangenomen door de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Op grond van de aangehaalde bepaling geschiedt de voordracht aan de Koning ter verkrijging van het advies van de Afdeling advisering van de Raad van State over het ontwerpbesluit niet eerder dan vier weken nadat het ontwerpbesluit aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd. De voorhangprocedure is in deze bepaling opgenomen als gevolg van de motie van het lid Öztürk, die aangenomen is tijdens de behandeling van het voorstel van de Wet op de Kamer van Koophandel in Uw Kamer in juni jl.

Een eensluidende brief heb ik gezonden naar de Voorzitter van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp