Kamerstuk 33541-32

Gewijzigd amendement van de leden Van Dam en Heerma ter vervanging van nr. 8, over het handhaven van de huidige minimale jaarlijkse ledencontributie.

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 teneinde het stelsel van de landelijke publieke omroep te moderniseren

Gepubliceerd: 1 juli 2013
Indiener(s): Martijn van Dam (PvdA), Pieter Heerma (CDA)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33541-32.html
ID: 33541-32
Origineel: 33541-8

80,0 %
20,0 %

PVV

VVD

SP

PvdD

CDA

50PLUS

SGP

CU

GL

D66

PvdA


Nr. 32 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN VAN DAM EN HEERMA TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 8

Ontvangen 1 juli 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel J, punt 2, wordt in onderdeel e «€ 15 voor personen van 25 jaar en ouder en ten minste € 7,50 voor personen jonger dan 25 jaar» vervangen door: € 5,72.

II

Artikel I, onderdeel J, punt 3, komt te luiden:

  • 3. In het tweede lid (nieuw) wordt «tweede lid» vervangen door: eerste lid.

III

In artikel I, onderdeel K, wordt artikel 2.24a als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel e, wordt «€ 15 voor personen van 25 jaar en ouder en ten minste € 7,50 voor personen jonger dan 25 jaar» vervangen door: € 5,72.

2. In het tweede lid wordt de zinsnede «De in het eerste lid, onderdeel e, genoemde bedragen kunnen» vervangen door: Het in het eerste lid, onderdeel e, genoemde bedrag kan.

IV

Na artikel II wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIa

1. Indien artikel I, onderdeel H, van de wet van 28 juni 2012 tot wijziging van onder meer de Mediawet 2008 in verband met aanpassing van de rijksmediabijdrage, beëindiging van de wettelijke taken van de Stichting Radio Nederland Wereldomroep en aanpassingen van meer technische aard (Stb. 2012, 319) eerder in werking is getreden of treedt dan onderscheidenlijk op dezelfde datum in werking treedt als artikel I, onderdeel J, van deze wet, komt artikel I, onderdeel J, punt 3, van deze wet als volgt te luiden:

  • 3. In het tweede lid (nieuw) wordt de zinsnede «De in het tweede lid, onderdeel e, genoemde bedragen kunnen» vervangen door: Het in het eerste lid, onderdeel e, genoemde bedrag kan.

2. Indien artikel I, onderdeel H, van de wet van 28 juni 2012 tot wijziging van onder meer de Mediawet 2008 in verband met aanpassing van de rijksmediabijdrage, beëindiging van de wettelijke taken van de Stichting Radio Nederland Wereldomroep en aanpassingen van meer technische aard (Stb. 2012, 319) later in werking treedt dan artikel I, onderdeel J, van deze wet, vervalt artikel I, onderdeel H, van die wet.

Toelichting

In het oorspronkelijke wetsvoorstel was sprake van een verzwaarde relatie tussen het aantal leden van een omroepvereniging en het budget waar een omroepvereniging recht op heeft. In dit gewijzigde wetsvoorstel is die relatie conform afspraak in het regeerakkoord helemaal komen te vervallen. Daarmee is ook de oorspronkelijke reden vervallen om de wettelijke minimale contributie te verhogen.

Derhalve regelt dit amendement dat de minimale jaarlijkse ledencontributie € 5,72 blijft bedragen en niet wordt verhoogd. In verband hiermee wordt via onderdeel III van het amendement tevens de regeling voor de aanpassing van de ledencontributie in artikel I, onderdeel H, van de wet van 28 juni 2012 (Stb. 2012, 319) geschrapt.

Het amendement wordt gewijzigd in verband met een technische aanpassing als gevolg van de nota van wijziging.

Van Dam Heerma