Kamerstuk 33509-28

Amendement van het lid Bruins Slot c.s. over een voorhangbepaling t.a.v. een amvb die betrekking heeft op de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg

Dossier: Wijziging van de Wet gebruik burgerservicenummer in de zorg, de Wet marktordening gezondheidszorg en de Zorgverzekeringswet (cliƫntenrechten bij elektronische verwerking van gegevens)


98,7 %
1,3 %

CU

CDA

PVV

50PLUS/Klein

Van Vliet

PvdD

VVD

SP

SGP

GL

D66

GrBvK

50PLUS/Baay-Timmerman

PvdA


Nr. 28 AMENDEMENT VAN HET LID BRUINS SLOT C.S.

Ontvangen 17 juni 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Na artikel II wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIa

In de Wet bescherming persoonsgegevens wordt aan artikel 26 een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De voordracht voor een algemene maatregel van bestuur als bedoeld in het eerste lid die betrekking heeft op de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg, wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal is overgelegd. Indien een der kamers der Staten-Generaal besluit niet in te stemmen met het ontwerp, wordt er geen voordracht gedaan en kan niet eerder dan zes weken na het besluit van die kamer der Staten-Generaal een nieuw ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal worden overgelegd.

Toelichting

Met dit amendement wordt een lid toegevoegd aan artikel 26 van de Wet bescherming persoonsgegevens, waarmee wordt geregeld dat een algemene maatregel van bestuur die betrekking heeft op de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg, wordt voorgehangen aan de beide kamers der Staten-Generaal. Indien een der kamers der Staten-Generaal besluit niet in te stemmen met het ontwerp, wordt er geen voordracht gedaan en kan niet eerder dan zes weken na het besluit van die kamer der Staten-Generaal een nieuw ontwerp aan beide kamers der Staten-Generaal worden overgelegd.

Bruins Slot Klever Leijten