Gepubliceerd: 13 december 2012
Indiener(s): Magda Berndsen (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33480-III-3.html
ID: 33480-III-3

Nr. 3 VERSLAG HOUDENDE EEN LIJST VAN VRAGEN EN ANTWOORDEN

Vastgesteld 13 december 2012

De vaste commissie voor Binnenlandse Zaken, belast met het voorbereidend onderzoek van dit voorstel van wet, heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden. Met de vaststelling van het verslag acht de commissie de openbare behandeling van het wetsvoorstel voldoende voorbereid.

De voorzitter van de commissie, Berndsen – Jansen

Adjunct-griffier van de commissie, Hendrickx

Vraag 1

Is er bij het budget voor de CTIVD rekening gehouden met eventuele extra kosten die de CTIVD in het kader van een brede evaluatie op de veiligheidsdiensten maakt? Zo nee, waarom niet?

Antwoord:

Er is geen sprake van een breed evaluatieonderzoek geëntameerd door de CTIVD en derhalve evenmin van extra kosten. Wel heeft de CTIVD ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Wiv 2002 de ervaringen met het toezicht op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten laten onderzoeken door prof. Cyrille Fijnaut. Het budget van de CTIVD was hiervoor toereikend.

Vraag 2

Kan de CTIVD met het haar toegekende budget de taken die zij heeft naar eer en geweten uitvoeren? Zo nee, op welke vlakken schiet de CTIVD tekort?

Antwoord:

Ja.

Vraag 3

Heeft de bezuiniging op de AIVD gevolgen voor de werkzaamheden van de CTIVD? Zo ja, van welke aard en wat zijn de budgettaire consequenties?

Antwoord:

Nee, dit is niet te verwachten.